Η ιδέα “Arritos” γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη και την επιθυμία μας για εύγευστα ροφήματα βοτάνων.

Με δημιουργικότητα και φαντασία, γνώση και κατάρτιση ιδρύσαμε την ‘Arritos Herbal Blends’ , θέλοντας να αναβιώσουμε την παράδοση και να την προσαρμόσουμε στο σήμερα. Μια σύγχρονη μονάδα από τη Θεσσαλονίκη που συλλέγει και μεταποιεί αρωματικά φυτά και καρπούς, συνθέτοντας μείγματα εμπνευσμένα από εμπειρίες και μνήμες της υπαίθρου. Προσεγμένοι γευστικά συνδυασμοί βοτάνων και μελετημένες αναλογίες συστατικών ως αποτέλεσμα πολύμηνων δοκιμών συνθέτουν τα ροφήματα μας. Ροφήματα με ιδιαίτερη ταυτότητα το καθένα, συνδυάζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από πλευράς ευεργετικών ιδιοτήτων και ταυτόχρονα προσφέρουν ένα ισορροπημένο και απολαυστικό γευστικό αποτέλεσμα. Άρρητος γνώση είναι αλλιώς η εμπειρία, κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια. Κάτι που πρέπει να το ζήσεις, να το νιώσεις, να το βιώσεις με όλες σου τις αισθήσεις για να το κατανοήσεις. Αντλούμε έμπνευση από την ελληνική φύση και παράδοση και τις εμπειρίες που προσφέρουν. Από τέτοιες εμπειρίες είναι εμπνευσμένο το κάθε μείγμα μας.

The idea behind Arritos lies on our need and desire to create tasty herbal beverages.

Η πρώτη ύλη είναι το σημαντικότερο σε ένα προϊόν και η καλή της ποιότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Raw material is of the main importance in a product and the good quality depends on a wide range of factors

Όλα ξεκινούν από τον τόπο, το μικροκλίμα και το χωράφι.
Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από πολλά διαφορετικά μικροκλίματα. Καθένα από αυτά έχει να μας προσφέρει διαφορετικά βότανα με ιδιαίτερο χαρακτήρα και με ποικίλες αρωματικές και γευστικές παλέτες. Έπειτα έρχεται ο άνθρωπος. Η επιλογή των σωστών ποικιλιών καλλιέργειας ανάλογα με τον τόπο, η κατάλληλη φροντίδα αποκλειστικά με βιολογικές και φυσικές μεθόδους, ο σωστός χρόνος συγκομιδής και η φυσική αποξήρανση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε τα βότανα να αναδείξουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους.
Συνεργαζόμαστε με πιστοποιημένους παραγωγούς βιολογικών βότανων από όλη την Ελλάδα. Τους επιλέγουμε προσεκτικά με βάση την τοποθεσία, την ποιότητα των βοτάνων τους αλλά και την καλή συνεργασία που δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης. Η συνεργασία με βιοκαλλιεργητές συμβάλει στην γενικότερη μείωση της ρήψης φυτοφαρμάκων.
Δίνει κίνητρο στον πρωτογενή τομέα να κάνει στροφή σε πιο φυσικούς τρόπους παραγωγής και αποτελεί βάση για τη δημιουργία ολοκληρωμένης οικολογικής συνείδησης.

Τα μείγματα μας θελήσαμε εκτός από ευεργετικά να είναι ευχάριστα και πολύ εύγευστα.

Η σύνθεση των μειγμάτων μας είναι αποτέλεσμα κατάλληλης κατάρτισης αλλά και πολύμηνων δοκιμών. Έγιναν με γνώμονα τις ιδιότητες των βοτάνων που τα απαρτίζουν αλλά και με κριτήριο το αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα. Θέλουμε να δείξουμε ότι τα ελληνικά βότανα εκτός από ένα αδιαμφισβήτητα ευεργετικό ρόφημα μπορούν κάλλιστα να αποτελούν και ένα ευχάριστο ρόφημα που κάποιος θα το επιλέξει επειδή του αρέσει και θέλει να το απολαύσει. Δημιουργήσαμε λοιπόν μείγματα ελληνικών βοτάνων με διαφορετική αρωματική και γευστική ταυτότητα, χωρίς καφεΐνη που μπορούν να καταναλωθούν όλη μέρα.

We chose to make beneficial herbal blends and at the same time very pleasant and tasty

Ολοκληρωμένη βοτανική εμπειρία στην οποία συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις.

Complete herbal experience where all the senses take part

Η προσεκτική διαλογή και η επιλογή των φύλλων και των ανθέων να είναι ολόκληρα και σχεδόν ατεμάχιστα προσφέρουν εκτός από εκλεπτυσμένο και ποιοτικό γευστικό αποτέλεσμα και μια οπτική εμπειρία χρωμάτων υφών και φορμών συνδυασμένη με τα έντονα αρώματα που αναδύονται από τη συσκευασία μόλις ανοίξει. Κατά την προετοιμασία του αφεψήματος τα βότανα αναδεικνύονται σε όλες τις φάσεις της εμπειρίας με διαφορετική ένταση στο άρωμα, τη γεύση και την επίγευση.

Δοκίμασε τα κρύα αλλά χρησιμοποίησε και τη φαντασία σου και πειραματίσου με δημιουργικές συνταγές.

Τα μείγματα που έχουμε συνθέσει είναι εξίσου απολαυστικά και κρύα! Τα αρώματα και η γεύση τους αναδεικνύεται με διαφορετικό τρόπο δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα άκρως δροσιστικό και σύγχρονο. Επίσης βρίσκουν εφαρμογή και στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική αλλά και για στη δημιουργία light cocktails, με εκχείλιση αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και ολόκληρα καθώς κάποια από αυτά είναι 100% βρώσιμα.

Try it cold or use your imagination with creative recipes

Καινοτομία που συνδέει την αγνότητα της παράδοσης με τους ρυθμούς του σύγχρονου τρόπου ζωής.

The innovation that can join the tradition’s pureness with the contemporary way of living

Μένοντας πιστή στην ιδέα της παράδοσης, αλλά παράλληλα ακολουθώντας το σύγχρονο τρόπο ζωής, η Arritos δημιούργησε μικρά χειροποίητα πουγκάκια από καθαρό βαμβάκι για να συσκευάσει τις μονοδόσεις της. Η καινοτόμα αυτή λύση βασίστηκε στον παραδοσιακό τρόπο φύλαξης των αποξηραμένων βοτάνων μέσα σε χειροποίητες βαμβακερές θήκες, αλλά και στην ‘τσαντίλα’, ένα βαμβακερό ύφασμα με πολλαπλές χρήσεις κατά το παρελθόν. Το ύφασμα που χρησιμοποιείται για τις ατομικές αυτές μερίδες είναι από καθαρό βαμβάκι άβαφο και αλεύκαντο με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ώστε εκτός από ασφαλές να είναι και απόλυτα φυσικό και οικολογικό τόσο κατά τη χρήση του όσο και κατά την απόρριψη του.

Σύστημα Braille στην συσκευασία μας γιατί όλα ξεκινούν από τις αισθήσεις.

Αντλώντας έμπνευση από τις αισθήσεις, θελήσαμε να συμπεριλάβουμε στη συσκευασία μας συμπυκνωμένη πληροφορία σε κώδικα Braille που πληροφορεί για τη φύση του προϊόντος και παραπέμπει στο επίσης προσβάσιμο site μας, ώστε να μην αποκλείονται άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης.

Braille code on our packages, because everything starts with the senses.

Φιλοσοφία προσανατολισμένη στην συνειδητή κατανάλωση και στήριξη της εγχώριας παραγωγής που συνεπάγεται και μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα.

Sustainability, eco-friendly philosophy and support of the domestic production

Στην ‘Arritos’ εκτός από τις συνεργασίες με βιοκαλλιεργητές αρωματικών φυτών, φροντίζουμε ώστε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα στο ελάχιστο. Έτσι το βαμβακερό ύφασμα που χρησιμοποιούμε για τα χειροποίητα πουγκάκια μας είναι άβαφο και αλεύκαντο, κάτι που σημαίνει λιγότερη σπατάλη νερού στην παραγωγική διαδικασία αλλά και απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν. Την ίδια φιλική προς το περιβάλλον φιλοσοφία ακολουθεί και η συσκευασία μας που είναι χάρτινη, ανακυκλώσιμη και προέρχεται από δάση ελεγχόμενης και περιορισμένης κοπής. Πιστεύουμε στα ελληνικά προϊόντα γι’ αυτό και δημιουργούμε προϊόντα 100% ελληνικά. Από την πρώτη ύλη μέχρι και τη συσκευασία είναι εξολοκλήρου ελληνικής παραγωγής. Αυτό σημαίνει πως εκτός από την στήριξη της εγχώριας οικονομίας στοχεύουμε και στην ελαχιστοποίηση του συνολικού ενεργειακού αποτυπώματος των προϊόντων μας λόγω μεταφοράς των πρώτων υλών.